Η παραγωγή της Magikon Productions για το φιλμ «Vodafone Green Giga Network», πέρασε από την Αμμουλιανή πατώντας τόσο ελαφρά που η φύση χαμογέλασε.

 

Η διαφημιστική ταινία Vodafone Green Giga Network σε συνεργασία με την Wunderman Thompson στο νησί της Αμμουλιανής, υλοποίησε περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες και ενέργειες και κατάφερε να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα πολύ σημαντικά. Έτσι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα έγινε μια διαφημιστική ταινία , που ενέταξε και ολοκληρωμένες περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες σαν οργανικό μέρος της συνολικής παραγωγής.

Γυρίστηκε στο νησί της Αμμουλιανής, αναδεικνύοντας το μέρος, τους ανθρώπους και την καταλυτική σπουδαιότητα της Vodafone στις ζωές των κατοίκων, για ένα πιο βιώσιμο αύριο για όλους. Το casting της ταινίας, συμπεριλαμβανομένης και της μικρής πρωταγωνίστριας που αφηγείται, επιλέχθηκε από την τοπική κοινωνία του νησιού. Η πρωταγωνίστρια, είναι ένα παιδί που μεγαλώνει στο νησί και γνωρίζει τις ανάγκες του αλλά και τη χρησιμότητα της πράσινης τεχνολογίας όταν αυτή σέβεται το περιβάλλον του τόπου του.

Τηρώντας πρακτικές οικολογικής συνείδησης, μπήκαμε στη διαδικασία διερεύνησης του πως προσεγγίζουμε μία παραγωγή ώστε να γίνει “πράσινη”!

Η μέτρηση της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος έγινε σε συνεργασία με τον περιβαλλοντολόγο κύριο Δρ. Φίλιππο Κυρκίτσο. Σε κάθε στάδιο των γυρισμάτων εκτιμήθηκε η περιβαλλοντική επιβάρυνση και μετρήθηκε – εκτιμήθηκε η αντίστοιχη εξοικονόμηση από τα μέτρα που εφαρμόστηκαν πριν και κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας, χρησιμοποιώντας δείκτες από την διεθνή εμπειρία ανάλογων ή κοντινών καινοτόμων προσεγγίσεων. Τα περιβαλλοντικά αποτελέσματα από την πρώτη Πράσινη διαφημιστική ταινία μπορούν να εκτιμηθούν ως εντυπωσιακά. Αναλυτικά επιτεύχθηκαν τα εξής:
α) Μειώθηκαν οι εκπομπές ισοδύναμου CO2 κατά τουλάχιστον 1,5 τόνους, που αντιστοιχούν σε ποσοστιαία μείωση περίπου 31,9%,
β) Σχεδόν μηδενίσθηκε η παραγωγή αποβλήτων με την πρόληψη και ανακύκλωση να αγγίζουν σχεδόν το απόλυτο 100%, και
γ) Μειώθηκε σημαντικά η κατανάλωση πόσιμου νερού κατά περίπου από 60%.

Γιατί όταν μπορείς να παίρνεις παράδειγμα από τη φύση, μπορείς και να συμβάλεις σε ένα πιο πράσινο μέλλον για όλους.

 

Δείτε το εδώ!