Η MAGIKON ανοίγεται μέσα από το φιλμ «Vodafone CU.OPEN»

3 νύχτες γυρισμάτων, από το σούρουπο ως την αυγή. Άπειρο υλικό, ατελείωτες ώρες προετοιμασίας, συντονισμού, σχεδιασμού, art direction, editing, post production, sound design. Ένα project-πρόκληση που μας ενθουσίασε, μας παίδεψε, μας πάθιασε και μας δικαίωσε. Όλοι στο team Magikon, με προτροπή του σκηνοθέτη της ταινίας Χάρη Πατραμάνη, ανοιχτήκαμε σε πολύ ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές μίξεις αναλογικού και ψηφιακού χαρακτήρα.

Στόχος της καμπάνιας Vodafone CU, με τίτλο “Open”, είναι να «δώσει στους νέους την έμπνευση και τη δυνατότητα να ανοιχτούν προς όλους και όλα, διευρύνοντας ορίζοντες και εμπειρίες και απενοχοποιώντας την ίδια την έννοια της εξερεύνησης». Πώς καταφέραμε να το αποτυπώσουμε στο φιλμ;

Ακολουθήσαμε τον πρωταγωνιστή στο ταξίδι της αναζήτησης και της εξερεύνησης, μέσα από μια εικόνα σχεδόν αναλογική και καθόλου ιλουστρασιόν. Περιπλανηθήκαμε στο κέντρο μιας Αθήνας με πολλά πρόσωπα, λίγο πιο underground και σκοτεινής απ’ ό,τι συνηθίζεται στις διαφημίσεις. Δρόμοι που βγάζουν σε σκοτεινά σοκάκια, σκάλες που κατεβαίνουν στο «μέσα» του ήρωα και σκάλες που τον ανεβάζουν σε ψηλές ταράτσες. Ντισκομπάλες, δράκοι (ναι, κινέζικοι), video projections που παραπέμπουν πότε σε σπηλιές και πότε σε άγνωστους πλανήτες. Escape rooms και χαμάμ. Cat walks, Divas και ρεμπέτες. Ροκ δισκάδικα και dark parties. Κουρεία και βιβλιοθήκες. Πλάτωνας και Trentemøller.

Ένας κόσμος αντιθέσεων και έντονων συναισθημάτων, σε ένα φιλμ που μαγνητίζει από το πρώτο δευτερόλεπτο έως και το εκατοστό τρίτο.

Δείτε το εδώ!